Activiteiten

April 2020
We zijn hard bezig om veel donaties binnen te halen. De lijst met schrijnende gezinnen is ongeveer 90 gezinnen. Families van 3, 4 maar ook 10, 11 personen. We schrijven instanties aan, bedrijven, particulieren en samen met een kunstenares organiseren we 2 veilingen waarvan de opbrengst van de schilderijen naar onze Stichting gaat. Corrie Leushuis de kunstenares stelt de schilderijen gratis ter beschikking. Chapeau! Masha danki aan alle donateurs.
April 2020
VANAF 6 APRIL HELPEN WIJ DE KIDS VAN BANDABOU EN HUN FAMILIE MET VOEDSELPAKKETTEN.
Onze stichting Vrienden van Un Futuro Briante en de stichting De Open Poort van AndrÉ Vis, beiden actief op BandaBou werken tijdens deze corona-periode intensief samen op het gebied van de communicatie, de coördinatie en de uitvoering.
De enorme armoede op BandaBou is nu door Corona direct zichtbaar geworden. Mannen, vrouwen die door klussen te doen of schoonmaakwerk, het hoofd boven water proberen te houden, hebben geen geen contract, geen werk meer, geen geld, en dus geen eten. In principe kan iedereen zich opgeven bij SOAW / Voedselbank voor een pakket. Echter de gezinnen op BandaBou zijn geen doorsnee-gezinnen, veel gezinnen bestaan ​​uit 8 personen en meer, oplopend tot zelfs 16 personen per gezin. Doordat wij al jarenlang intensief betrokken zijn bij de gezinnen op BandaBou, kennen wij de nood, de bijzondere behoeften en weten waar ze behoefte aan hebben. Wij proberen dus deze gezinnen met extra hulp, extra voedsel en andere behoeften te helpen.We brengen de pakketten persoonlijk rond.
Maart 2020
En toen was er het corona-virus !!
Omdat de lock-down op Curacao zijn alle kinderen thuis, en is alles gesloten. Op 3 april stond “Slachtofferhulp Curacao” op het programma en op 17 april een excursie naar de ZOO. Helaas zijn deze activiteiten gecanceld, maar …. later in het jaar zullen we dit opnieuw gaan inplannen.

 

Maart 2020

18 Maart was de start van de nieuwe foto-cursus. Foto Paul had voor deze 2e cursus geen 4 compactcamera’s bij zich maar 3 gebruikte DSLR camera’s (Spiegelreflex-camera) en zijn eigen camera. Dus dit was ECHT fotograferen! De groep bestaat vandaag uit Shurnailys, Raynies, Jo-suwell en Curshel. Net zoals bij de 1e cursus startte Paul Schmidt met de uitleg van de camera. Hierna kwamen dingen aan bod als de lichtinval van de zon, ‘e solo patras’. Er waren 2 onderwerpen die vandaag bij de fotoles aan bod kwamen. Eén ervan was macro-fotograferen.MACROFOTOGRAFIE is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van onderdelen van mensen, dieren, planten of voorwerpen, met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn.

   

 

 

Februari 2020

18 februari was de opening van het Educatiecentrum van Sea Turtle Conservation Curacao en Green Phenix in Sambil. De kinderen van de Opvang in Soto waren ook uitgenodigd maar konden mede door het late tijdstip niet aanwezig zijn. Maar …… we staan ​​wel met zijn allen op één van de educatie-borden in het educatiecentrum.

     

 

Februari 2020

7 februari waren de kinderen de eerste groep die rondgeleid werden door het nieuwe onderkomen van Green Phenix, het Paviljoen Zeelandia. Green Phenix is ​​een sociale onderneming / stichting die plastic afval omzet in nieuwe bruikbare producten. De kinderen leerden hoe Green Phenix PET (nr 1), HDPE (nr 2) en PP (nr 5) plastic recyclen. Dit is gebeurd met een 3D-printer en met een extruder (simpel gezegd een staaf gesmolten plastic wordt door een mal verbeterdst). De kinderen tonen ook gokken hoeveel goude Cola dopjes in zo’n gesmolten staaf zitten die Rygmar vast heeft? weten jullie het? pssssst 300 !! En na afloop? mochten we weer lekker komen eten bij Eetcafe De Buurvrouw.

       

 

  

 

Januari 2020

Met onze Stichting verzorgen wij activiteiten voor de Opvang in Soto, maar met ons netwerk helpen wij ook andere stichtingen zoals

De Open Poort. Een mooi contact is door onze stichting tot stand gebracht tussen De Open Poort en Martin Bull + Karin Sapsford-Bull. Bedankt Martin en Karin, bedankt voor je enthousiasme bij deze stichting goede 2ehands laptops uit Canada mee te nemen, ze kunnen het hiel goed gebruiken. Super!

 

November 2019

Fotoles: alle kinderen kunnen meedoen, we hebben modellen nodig, helpers, kortom, leuk om samen bezig te zijn. En onze junior-fotografen …. kanjers zijn het, met mooie resultaten.

Educatieles van de Ambulancedienst door Liesbeth Luis-Calister:
Op 13 april jl. heeft de ambulancedienst voor de kinderen van de Opvang een interessante middag verzorgd over alle ins en outs van de Ambulancedienst. Op ons verzoek heeft de Ambulancedienst afgelopen week wederom een ​​middag verzorgd. Deze keer was brandwonden, brandwondenverzorging in combinatie met vuurwerk (31 december) het onderwerp. Wederom een ​​super interessante middag!

   

Oktober 2019 

Vandaag was de sportdag die  Urban Venue  samen met onze stichting  Vrienden Van Un Futuro Briante georganiseerd heeft. We hebben ervoor gekozen niet alleen een sportactiviteit te organiseren voor de kinderen van de Opvang uit Soto maar voor 8 fondsen op BandaBou. 145 Kinderen en 20 leidsters … en hoe ziet dat eruit? Geniet mee !! En om de slogan van Urban Venue te benadrukken: Teamwork maakt het droomwerk! Zelfs Minister Hensley Koeiman kwam een ​​kijkje nemen.

September 2019

Fotoles 2; grandioos, de kinderen leren steeds meer. Paul Schmidt onze hobby-fotograaf (bijna professional) die de kinderen vrijwillig les geeft, merkte gisteravond op dat er echt 2 kinderen bij zijn die ‘oog hebben’ voor het juiste plaatje te schieten. Zie Curshel met het gele shirt, die zoekende is naar het juiste beeld ! Leuk om het enthousiasme en de interesse van deze kids te zien. Masha Danki Paul !

Augustus 2019

30 augustus: de eerste fotografie-les is begonnen. Hobby-foto’s Paul Schmidt en Aldair Koeiman gaan de komende maanden elke maand een fotografie-les verzorgen.
Curshel, Rygmar, Jo-Suwell en Sheona maken deel uit van de groep kinderen die les krijgen. De 1e les ging over de uitleggen van de camera, de stand van de camera en horizontale foto’s maken. Dankzij onze donateurs hebben we 2e handen camera’s kunnen krijgen.

   

Na verloop van een half uur gevolgd door jonge foto’s al zelfstandig foto’s maken en zochten de leuke plekjes op.

      

14 augustus: Op excursie bij Marinekazerne Suffisant, hoe stoer is dat! De kinderen werden eerst door de Marine-bus opgehaald in Soto en bij aankomst officieel welkom geheten. En als je dan op een Marine-basis gebogen, dan moet je ook gekleed gaan als militair en er ook zo uitzien. De kinderen kregen allemaal een militair shirt en werden geschminkt in camouflagekleuren. Maar natuurlijk moet je je ook gedragen als een militair; de thema’s van deze ochtend waren dan ook discipline, respect, betrouwbaar, verbondenheid en teamgeest / teambuilding.

  

Ook was er een demonstratie van de militaire uitrusting. Alles was heel overzichtelijk uitgestald. Kleding, kookgerei, overnachtingsspullen maar ook een pistool en een mitrailleur. De jongens konden hun ogen er niet van af houden. En we mochten ook allemaal zelfs een militair vest aantrekken. En daarna werd afgesloten sporten, discipline en teambuilding.

     

10 augustus: vandaag hebben alle kinderen nieuwe schoenen gekregen voor het nieuwe schooljaar. En met zoveel kinderen gaan shoppen is een hele klus, maar het is gelukt! Dit alles werd mogelijk gemaakt door een donatie die we hebben gekregen van het entreegeld van de (haar) opening van de sportschool Urban Gym. En de andere helft is weer bijeengebracht door onze lieve vrienden en donateurs. Masha Danki allemaal.

  

11 augustus: Wij van “Stichting Vrienden van Un Futuro Briante” helpen de Opvang in Soto, maar soms indien nodig, ook andere ouders en kinderen die het nodig hebben. De laatste 4 weken hebben wij voor diverse gezinnen schooluniformen gekocht. Donateurs en vrienden, dank je wel!

Juni 2019

8 juni: educatieve activiteit aangeboden door Coral Estate Centre in Willibrordus. Een boottocht, educatie over koraal, onderwater-wereld en mangrovebossen. En natuurlijk heerlijke hapjes en drinken. Eerst werden de kinderen in 2 groepen verdeeld, de ene groep op de boot en de andere groep educatie. Maar voor de boot gaat …. eerst zwemvesten aan!

            

Mei 2019

24 mei: vandaag hebben de kinderen op uitnodiging de opening van#artforawareness bijgewoond. We waren uitgenodigd omdat de kinderen meegeholpen hadden om met plastic doppen mooie gordijnen voor het kunstwerk te maken. Een hele mooie en leerzame expositie.

     

11 mei: meehelpen om gordijnen te rijgen voor het kunstwerk #artforawareness project in Sambil. Het project heeft tot doel meer bewustzijn te creëren over het probleem van plasticvervuiling. De kinderen van de Opvang in Soto hebben ook meegewerkt aan dit kunstwerk (flessendop-gordijnen).

     

21 mei: Verjaardagsfeest Minister Hensley Koeiman. De Minister wilde graag zijn verjaardag met de kinderen van de Opvang in Soto vieren. Heel bijzonder ! En dus hadden de kinderen een fantastisch welkom voor de Minister georganiseerd. De brassband ontving de Minister met heel veel enthousiasme en de Minister speelde zelf ook nog even mee. En natuurlijk had de Minister taart meegebracht. En bij samen een taart verdelen hoort ook een goed gesprek met elkaar. Als er één taart is en je bent met teveel mensen, hoe deel je dan? zelf een stukje, hou je je eigen stukje voor jezelf? of geef je je stukje aan een ander? of maken we alle stukjes iets kleiner? Conclusie: “samen moeten we alles delen”.

              

    

April 2019

13 april: Kinderen door het dolle heen, een echte ambulance bij hen op de Opvang, en wat is de ambulance groot ! Liesbeth Luis-Calister en haar collega’s van Fundashon Kuido di Ambulans Korsou, hebben onze kids deze middag heel veel informatie gegeven over de werkwijze van de ambulancedienst…. en als extra: allemaal in de ambulance !

     

    

Maart 2019

23 maart: met Urban Venue van Jos van Wordragen hebben wij afgesproken af en toe sportlessen/boot camp aan de kids te geven. En vandaag was de 2e keer, maar nu bij de sportschool in Punda. Het was top. Spellen, individueel en samen, teambuilding, alles kwam aan bod. Masha danki Jos van Wordragen en Remy. Maar er was op deze middag ook een special guest…….Minister Hensley Koeiman kwam zijn waardering uitspreken en de kinderen motiveren. En hoe kan je dat het beste doen ? door gewoon zelf mee te doen ! Klasse !

   

  

Februari 2019

22 Februari was Tio Jan op het eiland en dan is de keuze snel gemaakt; de kids willen zwemmen met hem. Een hele middag in Lagun beach en na afloop heerlijk eten bij Discover Lagun. Ook hier mogen we elk jaar komen smikkelen. Fijn zulke ondernemers in Lagun.

   

           

November 2018

Sportactiviteit; workshopUrban Workout –Het was best moeilijk om een fitness-bedrijf naar Bandabou te halen maarop vrijdagmiddag 16 november kwam Jos van Wordragen met zijn bedrijf Personal Training Curacao de kinderen van de opvang een Urban Workout geven. De Urban Workout is een actieve workout voor het hele lichaam die plaats vindt in de open-lucht. Op het strand van St. Cruz vond de Circuit fitness training plaats. In tweetallen gingen de kinderen allerlei oefeningen doen, super enthousiast waren de kids. Tio Jos en tio Remy hadden ook hele leuke oefeningen klaargezet.

     

En na afloop, ook dit jaar mochten we weer heerlijk aanschuiven bij Bahia Restaurant in Lagun.

  

September 2018

21 september hebben we met de kinderen het Children’s Museum Curacao bezocht. Een echt DOE-museum. Creatieve bezigheden met heel veel techniek. Zowel de jongens als de meisjes hadden een top-middag.Hoe leuk is het als je als kind alles in de winkel kan pakken wat je wilt, het zelf kan afwegen en ook zelf afrekenen. En ja….. dan pak je gewoon zoals Norshendell de vis onder je arm mee naar de kassa. Voor de oudste kids hadden we ook nog een aparte workshop ‘slijm maken’, keigaaf !

   

September 2018

7 september is er door Barbara, werkzaam bij de Ambulancedienst, een kinder-workshop EHBO gegeven. Super-leerzaam was dit en heel erg leuk om theorie en praktijk af te wisselen. De kinderen mochten zelf pleisters plakken, snelverband aanleggen en zelfs proberen te reanimeren. Het was een top- middag.

    

  

En na afloop lekker eten bij Williwood.

    

April 2018

3 april hebben de kinderen een leuke excursie gehad naar de Curacao Beverage Bottling Company BV, ofwel de Coca Cola fabriek. Bij aankomst werden we als echte gasten ontvangen en kregen we allemaal een ‘visitors’-pas om.

    

Eerst kregen de kinderen een film te zien over de historie van Coca Cola, van heel lang geleden in Amerika, en daarna ging de rondleiding beginnen…. maar eerst allemaal een haar-netje op ons hoofd, want hygiëne is heel belangrijk. En daarna volgde de rondleiding door de fabriek. In de fabriek mochten we niet fotograferen want het productieproces is natuurlijk geheim! Van het laboratorium, waar de kwaliteit bewaakt wordt, mocht wel een foto gemaakt worden.

Maart 2018

Afgelopen vrijdag 23 maart was het zover, we mochten de nieuwe windmolens van Tera Cora bezoeken. Mevr. Julissa Tromp van NuCuracao Windparken ontving ons op deze bijzondere plek. De kinderen hebben heel veel geleerd over windmolens. Dankzij dit 3e windpark wordt 20 á 30% van het stroomverbruik op Curaçao geproduceerd door windenergie. En Curacao wil in de toekomst naar 50% ! En de grootste verrassing was wel dat de kinderen ook een blik naar binnen mochten werpen….. hoe bijzonder is dat!
Een Top Excursie! NuCuracao Windparken B.V. bedankt !

       

En na afloop weer heerlijk eten en verwend worden bij Eetcafe De Buurvrouw.

Januari 2018

I.v.m. het thema beroepenoriëntatie heeft Anouk Fortis speciaal voor de kinderen een
spreekbeurt gegeven over wat het vak van masseur/masseuse inhoudt. Welke opleiding, welke materialen heb je nodig, hygiëne, en eenvoudige uitleg over de reflexzones in handen en voeten. Rygmaisha en Shurnailys zijn hier ‘proefpersoon’. Het was weer een leerzame middag maar ook een hele gezellige, ontspannen middag. Dank je wel Anouk !

    

December 2017

In verband met de beroepen-oriëntatie hebben we op 8 december een timmer- en lichaamsverzorgingsworkshop georganiseerd. Dit hebben we met alle kinderen gedaan. Uiteraard kregen de jongste kids hulp met name bij het gebruik van het gereedschap van de timmerman.

    

De workshop voor de lichaamsverzorging bestond uit het maken van body-scrub en badzout. Hierna kregen de meiden een rondleiding door de winkel en uitleg over de diverse producten. Ook de uitleg over het ingrediënt houtskool in tandpasta kreeg de volledige aandacht van de kids.

       

September 2017

In september hebben we in samenwerking met Harold Welvaart van Kids For Corals Banda Abou een theoriemiddag over het koraal verzorgd. Zeer leerzame middag ! Harold heeft 2 presentaties gegeven, voor de kleine kinderen en de grote kinderen, dus begrijpbaar op ieders niveau. Klasse !

   

Nadat op 22 september de theorielessen waren gegeven, moesten de kinderen ook de onderwaterwereld met eigen ogen aanschouwen. Kids for Corals wilde ook dit voor ons organiseren. De meeste kinderen zijn zich helemaal niet bewust van het geweldige onderwaterleven en ze zien voor het eerst dat onder de zeespiegel een heel andere wereld bestaat. Door medewerkers van Kids for Coral BandaBou werden de kinderen begeleidt. Eén medewerker met max. 2 of 3 kinderen.

     

Augustus 2017

De zomervakantie duurt lang en daarom hebben wij als Stichting de kinderen, i.s.m. Hato Caves o.l.v. Monica Vrolijk, een leuke ochtend in de grotten van Hato Caves bezorgd. Een beetje spannend in de donkere grotten, maar wel heel leerzaam.

Juli 2017

Nos ta bai Hato Airport! Na heel veel contacten is het gelukt en kregen we op donderdag 13 juli een rondleiding op Hato Airport. De wens van veel kinderen. En gaaf dat het was.

Als echte reizigers door de detectiepoortjes en daarna zien hoe de systemen werken. Heel leerzaam!

En daarna… in de bus de landingsbanen over en naar Hato brandweer.

Mei 2017

In samenwerking met Bob van Ingen van Divers Republic hebben wij een boottocht langs de kust van BandaBou kunnen organiseren. De kids zien zo hun eigen omgeving ook eens vanaf de waterkant. Het was fantastisch en als extra mochten ook alle kinderen zelf de boot sturen.

       

Mei 2017

Elsemieke Dellaert van Muziekschool DoReMusic heeft op 6 mei 2 workshops gegeven. Eerst volgde een les voor de kleine kinderen en daarna een les voor de oudste kinderen. Kennismaken met allerlei instrumentjes, en voor de oudste kinderen a capella zingen.  Na afloop mochten we heerlijk aanschuiven bij Restaurant Klein Santa Martha.

    

Februari 2017
Voor de oudste 16 kinderen van 7 tot 13 jaar hebben we in oktober/november 2016 de Weerbaarheidstraining Rots &  Water kunnen organiseren. 17 Februari was er nog een evaluatiemiddag; Wat is er blijven hangen, herinneren en nog een aantal oefeningen herhalen. De kinderen zullen hierdoor weer een stukje extra kennis tot zich nemen.

  

Februari 2017

Atletiekmiddag

Met medewerking van sportleraar Norvin Allee en zijn assistent Rudy, op 3 februari een leuke atletiekmiddag in het SDK-stadion georganiseerd. Alle kids maakten op eigen niveau kennis met de diverse atletiekonderdelen, en op het eind ook tijd voor samenspel. Op een echte cirkelbaan hardlopen, in een echte verspring-bak, is toch wel heel gaaf!

Januari 2017

Vrijdagmiddag 27 januari zijn we het jaar 2017 gestart met een heel leuk én leerzaam programma over de Lionfish; het gevaar van deze vis, waarom uitroeien, hoe ziet de vis eruit, we gaan de vis vasthouden en we proeven de vis!  Lisette Keus van Lionfish Caribbean heeft een fantastisch leuke presentatie gehouden, ze ging ook echt de zee in en kwam terug met echte lionfish. Elke kind mocht vasthouden en later heerlijk gegeten van deze vissen.

 

December 2016

Santa Run 2016

Op 9 september jl. hebben bestuursleden Mieke Boeren en Nanny Scholten van onze stichting Vrienden Van Un Futuro Briante een gesprek gehad met Ryan Navarro, organisator van Curacao Santa Run. We hebben als doel voor de Santa Run 2016 de Opvang in Soto van Rudsela Mota voorgedragen. Ook de Opvang en de leidsters zelf waren hierover verheugd. De Santa Run organisatie heeft besloten dat alle lopers van de Curacao Santa Run dit jaar voor de Opvang in Soto lopen. Om nog meer kinderen met hun ouders op BandaBou een mooi levensmiddelenpakket te kunnen geven, is besloten de naastgelegen creche en een andere Opvang in Soto en Barber hierbij aan te laten sluiten. Een mooie kerst voor veel gezinnen op BandaBou.

Van oktober tot december is er veel geregeld. De leidsters van de Opvang o.l.v. Charlenne Adelaida hebben geschilderd, uitdeel-lijsten gemaakt, muziek ingestudeerd met de kinderen, en dat allemaal voor de grote dag die op 21 december plaatsvond. Voor alle ouders van de kinderen was er een mooi levensmiddelenpakket, en speciaal alleen voor ‘onze’ Opvang de zo gewenste Synthesizer en een laptop.

Op 23 december tijdens de Santa Run loop, hebben leidsters van de Opvang en Mieke van onze Stichting als tegenprestatie geholpen met de organisatie ter plekke; uitgifte van tickets, bedienen van sneeuwkanon, uitdelen waterflesjes, etc.

Mooie samenwerking tussen organisatie door leidsters Opvang, Santa Run-organisatie van Ryan Navarro en het netwerken van onze Stichting Vrienden Van Un Futuro Briante.

November 2016
Weerbaarheidstraining Rots & Water
Voor de oudste 16 kinderen van 7 tot 13 jaar hebben we de Weerbaarheidstraining Rots &  Water kunnen organiseren.

Vanaf half oktober hebben de kinderen een 4-weekse training gehad. De training werd gegeven door 2 pedagogen van Skuchami, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.  Rots en Water is een psycho-fysieke training waarin de kinderen hun eigen grenzen herkennen en aangeven, maar ook de grenzen van anderen respecteren. Kinderen leren zichzelf beter kennen en hun eigen keuzes te maken.

img_2557  img_3204

img_2558-1  img_2556-1

Thema’s die behandeld werden:
Staan voor je mening (Para pa bo opinion), Zelfbeheersing (Dominio propio), Hulpvaardig (Duna yudansa), Denken aan een ander (Pensa riba otro), Aardig zijn (Hasi lif).

img_2559  img_3224-1

img_3204   14705833_365054383839016_2519995309685718410_n

En dan is er voor iedereen een certificaat!
De kinderen hebben 4 weken lang ontzettend goed meegedaan.
Masha Pabien !

We hopen eind 2017 een nieuw groepje kinderen die dan de leeftijd van 7 jaar bereikt hebben, deze training ook te kunnen aanbieden.

img_3232   img_3246

11 november 2016
Sportieve activiteit in trampolinepark Zero Gravity.
Zero Gravity is een groot indoor trampoline park met ook klimwanden. Voor de kinderen is dit een waar ‘paradijs’.  Omdat we bewegen zo belangrijk vinden, is het ons gelukt om deze activiteit tegen een gereduceerd tarief voor elkaar te krijgen.  De kids waren door het dolle heen!

dsc09984 img_2805

img_2743 dsc09983

Na afloop van het springen mochten we wederom bij Eetcafe De Buurvrouw aanschuiven.
Marja en je team, Masha Danki

img_2867 img_2865

4 november2016
2e workshop Farm to table
Voor de oudste 15 kinderen was op 4 november de 2e dag van de workshop Farm to Table gepland. Nu op de 2e dag konden heel goed de verschillen tussen juli en november bekeken worden.  Het waterbassin stond nu helemaal vol, door de vele regen van de laatste maanden op Curacao, dus direct maar ook indirect via het oppompen is er water genoeg. Echter de laatste maanden ook weinig wind, dus het oppompen met de windmolen geeft problemen. Op deze manier werd met de kinderen de gevolgen van het klimaat doorgenomen. Daarna ingrediënten plukken op de akkers en samen koken. Heel veel kennis opgedaan en we hopen dat de interesse bij de kinderen gewekt is.

14936987_1446363898724222_752376517_n 14962933_1446363982057547_602256508_n

dsc09971 14962353_1446363905390888_387532776_n

Ook werden door een aantal kinderen 2 mini-tuintjes gemaakt die meegenomen zijn naar de Opvang in Soto.
Er zijn zaadjes gepoot en nu moet er goed voor gezorgd worden!

14972013_1446363975390881_148327043_n 14936923_1446364055390873_1059544741_n-1

Juli 2016

7 juli 2016
De oudste 15 kinderen hebben een workshop Farm to Table gevolgd. In deze workshop hebben we getracht het waterbeheer uit te leggen, het belang daarvan voor de groei van gewassen, wat doet compost, groenten en vruchten geoogst en met deze ingrediënten onder leiding van Muriel’s Kitchen een maaltijd bereidt.

Aan het eind van deze workshop hebben de kids nog zaadjes gepoot en in de terugkomdag in november zien we wat hiervan geworden is. Door donatie van het bedrijf Nering Bögel is dit o.a. mogelijk gemaakt.
IMG_0817 IMG_0842

IMG_0781 IMG_0809

 

5 juli 2016
Met alle kinderen een bezoek gebracht aan het Curacao Maritiem Museum met bijbehorende haventour. Een educatieve ochtend die we ’s middags afsloten met een etentje bij Bahia Beach Bar en Restaurant in Lagun.

IMG_0565 IMG_0600

IMG_0620 IMG_0644

Maart 2016

18 maart
Creatieve middag verzorgd door Anneke van Sluis van Driftwood & More.
Vier verschillende opdrachten voor de oudste en jongste kids.

IMG_8438 DSC00635

IMG_8368 IMG_8363

IMG_8426 IMG_8419

24 maart
Sportieve ochtend op Playa Kenepa met zwemmen, spelletjes en lekker friet eten.

IMG_8605 IMG_8581

IMG_8577 DSC00669
29 maart
Educatieve ochtend bij Sea-aquarium.
Na afloop eten bij Trio Penotti

IMG_8722 IMG_8750

IMG_8774 IMG_8816

IMG_8882 IMG_8914

IMG_8934

DECEMBER 2015

3 december
Jongste groep kinderen:
Bezoek Teater Luna Blou, workshop dans en muziek en na afloop lekker eten bij landhuis Klein Santa Martha.

1 decemb    3DEE

DSC00606    IMG_7546

4 december
Oudste groep kinderen:
Bezoek grotten en park van Hato & eten bij Piscadera Bay.

DSC00614     IMG_7585

IMG_7596     IMG_7614

SEPTEMBER 2015

24 september
Jongste groep kinderen:
Bezoek kinderboerderij, speeltuin en eten bij Landhuis Daniël.

DSC00412   DSC00426

                      IMG_6690   Kids9

25 september
Oudste groep kinderen:
Bezoek aan Museum Savonet, gator rijden en smullen bij De Buurvrouw.

IMG_6751       OLYMPUS DIGITALE CAMERA

                                               krokodil

JUNI 2015

22 juni 2015:
Jongste groep kinderen:
Zwemmen Playa Kenepa en eten bij restaurant Bahia.

IMG_5597   DSC00152

DSC00157   DSC00225

23 juni 2015:
Oudste groep kinderen:
Creatieve workshop bij Chichi Curacao, ijs-eten en eten bij Landhuis Klein
Santa Martha.

IMG_5790    DSC00246

Kinderen    IMG_5736