Activiteiten

Februari 2024

3 Februari; de kinderen van opvang Muchanan Kontentu i Briante uit Westpunt hebben een fantastische ochtend gehad. Shirley Pieters van Dushi Walks Curacao heeft de groep een mooie educatieve wandeling  aangeboden. Veel kinderen van BandaBou hebben zelf de wijken Punda, Scharloo en Otrobanda nog nooit echt bezocht. We laten de kinderen hier proeven van de rijke geschiedenis van Curaçao. Prachtige gebouwen en kleurrijke muurschilderingen met een mooi verhaal daarbij. Dushi herinneringen voor deze groep kinderen !

 

december 2023

BON PASKU – VROLIJKE KERSTDAGEN
De dagen vooraf aan kerst hebben we aan de opvang in Soto voor alle kinderen en hun gezinnen + leidsters kerstbroden uitgedeeld. Ook hebben we extra budget gekregen (bedankte donateurs!) om ook de opvang in Barber kerstbroden te kunnen uitdelen. Deze jaarlijkse traditie die we onze stichting Vrienden Van Un Futuro Briante doen, was ook dit jaar weer een succes! 43 blije kinderen en ook de familie thuis kan zo meegenieten. De enorme glimlach van Curshel maakt ons ook blij!
Dank aan alle vrienden van onze stichting waardoor we dit weer mogelijk kunnen maken.

november 2023

18 november : Groep Muchanan Kontentu i Briante uit Westpunt heeft ons al diverse keren uitgesproken voor activiteiten. Niet altijd voorbij dit binnen ons budget. Maar nu op 18 november konden wij de kinderen van deze opvang blij maken met een bezoek aan Hofi Mango. We zijn blij dat we óók deze kinderen een mooie educatieve activiteit op Bandabou hebben kunnen aanbieden. Dank donateurs voor de bijdrage waardoor we deze activiteit weer kunnen organiseren. Het was een leuke, educatieve activiteit! De kinderen hebben veel geleerd over de natuur op Bandabou, een stukje geschiedenis van de plantages en plezier gehad. Op het eind kwam ook Jandino zelf nog zelfs hallo zeggen…….

Oktober 2023

11 Oktober: Op Curacao is het in de week van 9 tot 13 oktober tussenvakantie,of de Nederlandse herfstvakantie. Om de kinderen van de opvangen van zowel Soto als Barber een leuk uitje te geven, hebben we een privé-rondleiding bij het Maritiem Museum geregeld.

Woensdag 11 oktober is de opvang uit Soto op bezoek geweest.  Een mooie educatieve excursie, mooie beelden, schepen en gelijk een stukje geschiedenis.

12 Oktober : en donderdag is de opvang Tamarijn Uni uit Barber op excursie geweest. Met de naam van de boten en de zee-attributen werden door de jongens zeer interessant gevonden. Dank aan de gidsen van het Maritiem Museum die deze rondleiding bijzonder enthousiast verteld.

 

 

augustus 2023

We zijn ontzettend hard bezig om veel moeders te helpen met de aanschaf van uniformen voor de nieuwe beslissingen. Uniformen, sportkleding en soms schoenen. Dank donateurs voor jullie donaties dat wij grotendeels de moeders, en daarmee duidelijk de kinderen kunnen helpen. We zijn nog lang niet klaar maar afgelopen weken konden diverse uniformen worden opgehaald. Masha danki

Juli 2023

Voor opvang de Open Poort hebben wij mbv Shirley van Dushi Walks Curacao een fantastische wandeling kunnen organiseren door het mooie Otrabanda.

Otrabanda Art & More tour: Shirley van Dushi Walks Curacao heeft de kinderen van de opvang Open Poort vrijdagochtend 14 juli een fantastische ochtend bezorgd. Al wandelend door Otrabanda werd een stukje geschiedenis verteld en konden de kinderen de fantastische muurschilderingen aanschouwen. Mooie activiteit om de vakantie te vullen.

 

Juni 2023

Soms vragen we bijzondere sponsoren. Zoals in dit geval sportkleding voor een meisje dat is …….. Sport, educatie en cultuur zijn speerpunten van onze stichting, mooi als we daar een bijdrage kunnen toevoegen.

mei 2023

Naast alle mooie activiteiten en blije kinderen hebben we helaas ook minder nieuws. Afgelopen december was Norviendell, voor behandelingen, in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. Helaas was het nodig dat hij opnieuw naar Nederland moest, dit maal in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Wij bezoeken Norviendell en moeder in Utrecht en gaan met wat hulpmiddelen.
We denken aan Norviendell en zijn moeder, maar ook aan het gezin dat op Curacao is. Kanjer, zet hem op!

mei 2023

YESSSSSSS het is gelukt, we hebben het nog steeds gehouden, want dierenarts Odette Doest heeft de hiel druk….. maar vanmiddag kon ze toch onze uitnodiging binnengaan om Naschoolse Opvang Tamarijn Uni in Barber te bezoeken. En wie was er mee??? ja BOB DE FLAMINGO mocht Odette ontmoeten. De kinderen waren dol-enthousiast.

Odette Doest gaf eerst een educatieve presentatie met Bob, de Caribische Flamingo die verwondingen opliep toen hij tegen een hotelraam op de 3e verdieping uiteen en naar beneden viel. gedetailleerd verzorgd door Odette. Met Bob samen geeft Odette algemene presentaties om het belang van zorg voor de natuur en haar dieren door te geven. En wat is leuker dan een flamingo live op je Opvang. Genieten, dolentousiaste kinderen.

april 2023

En weer lijken op de vruchten van te werpen. Van 22 – 26 mei is het de WEEK VAN DE SCHOOLTUIN, zowel in Nederland als op Curacao. Muriël Strobos van Muriel’s Kitchen Foundation heeft aangegeven dat óók een naschoolse opvang mee kan doen. Super bedankt Muriël.
We hebben dus de Opvang in Soto aangenomen en ja zij kunnen meedoen. Hoe leuk is dit, in 2016, 7 jaar geleden hadden we van Muriël Strobos de kook-workshop van Cas Cora, en nu 7 jaar laten we weer een leuk project beginnen met schooltuinen.

Maart 2023

Masha danki donateurs!
Een lieve jongen, die wij met de stichting goed kennen, ondergaat op dit moment weer zware chemo’s. Wij wensen hem en zijn gezin veel sterkte. Met boodschappen kunnen wij dit gezin ondersteunen. Speciaal bedankt aan Rob van Roekel die zich als boodschappenjongen aanbood. Bedankt!

 

Februari 2023

De 1e activiteit van 2023: excursie naar Shete Boca National Park: de kinderen van opvang Uni Tamarijn uit Barber krijgen deze super educatieve excursie aangeboden. De opvang uit Barber is deze ochtend naar het Sheta Boka Park bij landhuis Savonet geweest. Onder leiding van de boswachter kregen de kinderen een natuurwandeling door het toekomstige Savonet-terrein. De groep Tamarijn Uni hadden wij uitgenodigd omdat veel van deze kinderen in deze schoolvakantie niet naar het carnaval gaan. Op deze manier een leuke educatieve activiteit voor hun. En bijzonder spectaculair was natuurlijk het klimmen in de Vogeltoren bij Salina in Boka Grandi. Uiteraard keek boswachter Edward goed uit met de kinderen.Het klimmen in de toren was voor de kinderen echt het toppunt van de wandeling.

december 2022

20 december: 

De Opvangen én families worden ook deze week verrast met een heerlijk kerstbrood. De Opvangen maken er gelijk een party van. Bon pasku!

 

15 – 25 dec

Druk bezig met de kinderen van 3 Opvangen allemaal een kerststol om mee te geven voor hun gezin thuis. Bakkerij bezocht, prijsafspraken gemaakt en uitdelen. 51 kerstbroden hebben we uitgedeeld.
Dank allen dat we een mooi budget hebben.

 

9 december: 

En de leuke middag werd afgesloten door Bread & More op Coral Estate. Super dat we wederom pizza komen eten!! Ook hebben de kinderen nog jeu d’boulle gespeeld.

9 december:

Met de kinderen van de Opvang in Soto hebben we de Tola Eco Family Farm bezocht. De kinderen werden weer hartelijk ontvangen en konden bij de lammeren in de wei. Heel bijzonder! Na het uitvoeren van de dieren gaan de kinderen de boerderij verkennen. Veel uitleg van Anke over de verschillende groenten en fruit. Eén van de oudere jongens, Reuel, wist heel veel. Hij heeft thuis ook een stukje land waar fruit wordt geboren. Meloenen waren er deze keer niet veel, door de vele regen was deze oogst minimaal. Boontje, zoete aardappelen, advocado, papaya, pompoenen en Dragon Fruit. Bij de rondleiding door de Tola Eco Family Farmhebben de kinderen zelf natuurlijk ook zaadjes geplant.  De meeste kinderen wilden zaadjes van de Kousenband, een lange groene boon.

Potgrond, gaatjes in het bakje maken en zaadjes planten. We zijn erg benieuwd wie de grootste bonenplant gaat krijgen😃
Ook mooi dat de oudste kinderen de kleinere helpen!

4 december

Kinderen genieten!

Van een bevriende schrijfster hebben we een aantal boekjes gekregen met mooie gedichten. De gedichten zijn in het nederlands, één pagina hebben we laten vertalen. Leidster Ella leest hier het gedicht voor.

4 december:

Hofi-mango; droog goed weer, dus….. met de Opvang uit Barber, Tamarijn Uni, OPNIEUW Hofi Mango bezocht….. en deze keer echt droog weer.
Het was fantastisch!
Bovenaan het uitzichtpunt en in de verte de suikermolen. Bovenaan is de Man di Dios, de poort moet je zien als 2 handen (bidden) waartussen je de Sint Christoffelberg ziet. Bijzonder voor de kinderen.

november 2022

26 november:

En op 26 november was de Opvang Tamarijn Uni uit Barber aan de beurt voor de excursie naar Hofi Mango. De rondleiding begon met een stukje uitleg over de groei van Hofi Mango, verschillende cactussoorten, etc. Daarna uitleg over de enige suikermolen op Curaçao, maar ook restanten van een distilleerderij uit 1700. De gedeeltelijke plantage Hofi Mango heeft ruim 700 mangobomen. De gids vertelde enthousiast over het mangobomenbos en deed met de kids een quiz. Met name de jongens weten heel veel over de bomen, de kruiden en de aarde. Hak knap! Hofi Mango: na een half uur begon het geweldig te regenen, de kinderen hebben daarna kort geschuild maar daarna in overleg besloten om de tour te beeindigen.Toen we ‘doorweekt’ bij de ingang terug waren, braken we de zon deur. Maar….. volgende week mogen de kinderen weer terug komen. Wordt vervolgd !

19 november : Opvang De Open Poort kreeg 10 kinderen van de 1e groep die de rondleiding in Hofi Mango kregen. Het was superleuk. Plezier, maar ook echte geschiedenislessen. Over de natuur en over het bestaan ​​van Hofi Mango. Mooi stukje educatie!

 

september 2022

We zijn druk bezig met het programma van educatieve activiteiten voor het najaar. Met diverse organisaties is al contact gelegd.

augustus 2022

Naast schooluniformen zijn er ook gezinnen die geen schooltas kunnen bekostigen. Fijn dat we dit ook kunnen verzorgen.

augustus 2022

Heel veel aanvragen voor schooluniformen en sporttenues. Bestellingen doornemen, rekeningen controleren……en dus veel kinderen een mooie nieuwe uniform hebben. Een aantal kinderen krijgen ook nog een sporttenue en kunnen volgende week fris op school verschijnen!

Masha danki donateurs!

 

Juli 2022

Excursie Tola Eco Familieboerderij

Donderdag 7 juli hebben we kennis gemaakt met de 1e groep kinderen (fundashon Tamarijn Uni) een bezoek gebracht aan de Tola Eco Family Farm Een rondleiding, proeven van het land, en zelf zaadjes/plantjes potent. Een stukje educatie én plezier! Met een warm welkom startte we de excursie. Eerst kregen de kinderen informatie over planten, dat werd gedaan in een quizvorm, en ja de kinderen luisterden al het beste veel antwoorden te geven. Na de uitleg over de groenten en het fruit, konden de kinderen mee het veld in. De kinderen zagen met eigen ogen hoe meloenen, boonchi, paprika, pica en nog veel meer groeien.

En wat je ziet, wil je natuurlijk ook proeven! De kinderen werden verwend met heerlijke stukken meloen. Vers van het land, hoe lekker is dat.
Natuurlijk wilden de kinderen zelf ook planten. Ieder kind kreeg een zakje met zonnebloempitten, potgrond en een bakje.
Eerst werd uitgelegd wat nodig is om TE GROEIEN; goede grond, water, en om de grond niet te snel te laten uitdrogen kan je de grond afdekken met een soort hydro-schors. Dit is schors van papaya-bomen en in kleine stukjes kan je dat dan op de potgrond leggen. En dat moet je dan wel eerst fijn maken! De meeste kinderen konden zelf de zaadjes poten, de kleine kinderen kregen hulp. Van Tola Eco Family Farm kreeg de opvang ook nog bonen-plantjes mee…….op deze manier kan elke soort thuis een klein tuintje starten.

Na een ongeluk komen we de kinderen eten bij Coral Estate, Bread & More. De kinderen konden bij Bread and More Curacao kiezen uit verschillende pizza’s, heerlijk sap en zelfs frisdrank werden geserveerd. De kinderen hebben echt veel gegeten !!

 

mei 2022

Netwerken en organiseren: voor een volgende ‘groene’ activiteit in juni/juli en het najaar hebben we de boerderij van Tola Eco Family Farm bezocht. Fantastisch gebied waar de familie veel verschillende groenten en fruit laat groeien. Komkommers, paprika, pepers, courgettes, papaya en nog veel meer. In het najaar verzamelen we groepen verschillende welkom en gaan de kinderen na een duidelijke leerervaringen succesvol. Alvast masha danki Tola Eco Family Farm

mei 2022

VERBINDEN – vanwege ons grote netwerk worden er soms goede 2e-hands spullen aangeboden. Ism Andre Vis zijn deze (koel)kasten bij verschillende families gebracht. De families zijn zeer blij met deze mooie spullen. Masha bedankt iedereen!

 

april 2022

En op 9 aprilep voor een groep kinderen de je-safari in het Christoffelpark georganiseerd. Het was geweldig! Kinderen waren dol-enthousiast én veel natuurkennis van Cyrill Kooistra gekregen. En ook nu weer de grootste lol in de jeep, toch keken de kinderen goed om zich heen……we hebben zelfs 2 haartjes gezien. Door Cyrill Kooistra wordt veel verteld over de natuur; over de Christoffel, de planten, de dieren, maar ook een stukje geschiedenis Over Tula, met natuurlijk zicht op Landhuis Knip en Groot Santa Martha.

april 2022

Superleuke avond bij Landhuis Groot Santa Martha waar school Don Sarto haar musical opvoerde. Door donatie konden diverse kinderen waaronder Chloe, Curshel, Norviendel, Norshendel etc. naar deze leuke avond. Kids én genoten wij als volwassenen ook.
Super mooie foto van Chloe en Curshel, altijd weer leuk om met de kinderen te zijn. Masha danki donateur!

Maart 2022

En ook voor de kinderen die verbonden zijn met stichting De Open Poort hebben wij de educatieve safari-activiteit op de Christoffelberg georganiseerd. Zaterdagmorgen 26 maart was het zover, 14 kinderen uit Soto, Klein St. Martha en Rust & Pad met begeleider Andre Vis namen plaats in de Jeep. Wat een pret, en wat een lachende gezichten. Geniet! Met de jeepsafari hebben de kinderen niet alleen Seru Gracia en Seru Bientu bezocht maar als extra zijn we ook nog naar Boca Grandi aan de Noord-zijde van het park geweest. Een strand voor onze groep alleen. Een heerlijke activiteit; leerzaam, gezellig, lachende kinderen, kortom het was een top-excursie!of zoals één van de jongens de volgende dag tegen Andre zei: “tio, het was gaaf hé”. Net zoals de groep van de naschoolse opvang uit Soto lekkere broodjes te eten kregen op vrijdagmiddag, zo hadden we voor de kinderen van de zaterdagexcursie ook een lekkere maaltijd geregeld. Heerlijke pannekoeken gemaakt door Alexa van @christoffelfoodterrace. Pannekoek naturel, kaas of zelfs pampuna arepa. Mooie afsluiting van een leuke maar ook educatieve activiteit!

Donateurs, masha danki, ook namens de kinderen.

 

Maart 2022

Vrijdag 25 maart was het zover, de eerste activiteiten van 2022 startte. De excursie ging naar het Christoffelpark. De kinderen van de Opvang in Soto zijn in twee groepen verdeeld en de eerste groep was vandaag aan de beurt. Het was fantastisch. De kinderen hebben genoten. Dat natuureducatie een belangrijk onderdeel was van deze excursie, was ook het rijden op onverharde wegen naar boven en naar beneden een spannend avontuur voor de kinderen. Lachen, verslagen, en achteraf, het was super. Tijdens de safari-jeep-tour stopt parkranger Cyrill diverse malen om onderweg uitleg te geven over de natuur.Ontstaan ​​​​van het Christoffelpark, welke planten er groeien, en natuurlijk diverse ‘quiz-vragen’ om te kijken wat de kinderen zelf al weten. Tussendoor fantastische mooie vergezichten.

Na afloop was er voor de kinderen pastachi en drinken bij @christoffelfoodterrace; het gezellige terrasje bij landhuis Savonet.

 

 

december 2021

Heel veel kerststollen die we hebben bij (grote) gezinnen, gevangen op BandaBou. Soto, Rust & Pad, Zumbu, enz.
Een paar foto’s van blije gezichten. Met het oog op de privacy hebben we geen algemene foto’s gemaakt.
Namen heel veel gezinnen en kinderen, MASHA DANKI donateurs !

oktober 2021

Op 4 en 5 oktober hebben we voor 2 opvangen op BandaBou 2 workshops Plantenkennis georganiseerd. Wat een fantastische middagen !
Een hele leerzame maar ook leuke workshop onder leiding van Cindy Eman van Yu di Tera.
Op 4 oktober ontvingen we de kinderen van Opvang Tamarijn Uni uit Barber en op dinsdag 5 oktober waren de kinderen aan de beurt die een binding hadden met De Open Poort in Soto.
De middag startte met een stukje theorie: ‘Waar en groeit grond, op de grond, in de of aan een plant van een stam? Na de theorie goed in ons hoofd te hebben, begonnen met de kinderen de kas in. Uitleg van tanchi Cindy Eman én…. daarna met zijn allen de basilicum oogsten !

En daarna gingen de kinderen zelf aan de slag. Voor je zaadjes moet er natuurlijk eerst een mooi bakje gemaakt worden. In een klein bakje krijgt ieder soort eerst een soort zaai-tablet. Dat is een tablet waar een zaadje heel goed in kan groeien. Deze tablet houdt het water vast met een enorm resultaat in het zaadje dat goed kan groeien. Als het een plantje is geworden van ca. 4 cm dan mogen de kinderen het verpoten in het zelf gemaakte grote bakje. Wel goed water geven!!

2 hele leerzame middagen in de tussen (herfst)vakantie zodat de kinderen kunnen genieten van een mooie activiteit.

 

september 2021

Door nog een aantal mooie donaties hebben we ook in september nog een aantal kinderen nieuwe uniformen kunnen geven.

Donateurs masha danki!

 

augustus 2021

In de maand augustus hebben we als Stichting, net als jaren jaren, veel moeders en hun nieuwe schooluniformen en sporttjes kunnen geven. Een aantal kinderen hebben ook rugzakken en schrijfspullen ontvangen. Omtzettend blij zijn we dat dit jaar veel veel donateurs en vrienden van onze stichting in de maand hiervoor een extraatje over hadden. nogmaals dank hiervoor.

 

juli 2021 

Een mooie excursie hebben we aangeboden aan Opvang Tamarijn Uni uit Barber. Een excursie naar de Grotten van Hato. De kinderen hebben het fantastisch gehad. Bestuurslid Mieke was namens onze Stichting aanwezig. De dag begon als eerste met een rondleiding door de Grotten, met gidsen die de kinderen kennis bijbrachten over het ontstaan ​​van Curaçao en de grotten. Hierna volgde de Indian Trail, een wandeling door de groene tuin met allerlei cactussen. Wat groeit en bloeit er op Curaçao. En het 3e onderdeel van de excursie waren de bordspellen, altijd leuk om spellen in groot formaat te spelen. Natuurlijk kregen de kinderen tussendoor tussendoor lekkers, drinken, hotdog en natuurlijk ook fruit hoort daarbij.Dank je wel crew van ‘Grotten van Hato’.

 

juli 2021

Diverse keren hebben we Norviendell en zijn moeder in het ziekenhuis in Rotterdam bezocht om hen een klein beetje ondersteunenddd. Een topper is Norviendell. We hebben continu contact en helpen daar waar we kunnen. We hopen met zijn allen dat over een week van 8 alles achter de rug is en beiden weer fijn naar Curaçao kunnen. Dank aan alle ‘vrienden’ van onze stichting die deze ondersteuning mogelijk maken.

juni 2021

En ook voor de opvang Tamarijn Uni uit Barber hebben we een leuke middag georganiseerd. Na een jaar weer leuk met elkaar leuk hebben! Samen genieten van elkaar en van het zwembad Bij Rancho Westpunt.

mei 2021

Huisbezoek; geregeld door het jaar heen bezoeken we gezinnen thuis. Praten over de thuissituatie, peilen waar behoefte aan is, etc. Stimulerend, informatief en gezelligheid.

 

31 mei:

PLEZIER: Na alle perikelen rond Covid, hebben we een grote groep kinderen meegenomen naar  Restaurant Landhuis Klein Santa Martha . De kinderen hebben enorm genoten; zwemmen, duiken, bommetjes en lekker eten. Masha Danki Klein Santa Martha voor jullie sponsoring.

 

april 2021

Kinder-Leed:

Graag deel ik hieronder een blog geschreven door Andre Vis van Stichting De Open Poort, een stichting waar wij soms activiteiten mee delen en/of activiteiten samen oppakken.
Een verhaal over een kind op BandaBou, dit soort staat symbool voor veel kinderen op BandaBou:
Je zit bijvoorbeeld in groep 5, 6 of 7 en je bent al 3 keer blijven zitten. Je hele schoolloopbaan zich door veel verzuim. Soms blijf je thuis omdat je schooluniform niet schoon is, je schoenen kwijt zijn, je niet op tijd wakker werd, of je gaat mee naar de stad. Dan kom je laat thuis en kan je de volgende dag niet wakker worden…. Weet u hoeveel kinderen dit overkomt?
Je kennis grote gaten. Soms val je in slaap op school, omdat je veel te laat naar bed bent gegaan. Vaak praat de juf over dingen die je niet begrijpt, omdat je zoveel gemist hebt. Je ging je aan ook op die momenten in de slaap te vallen, je doet gewoon het licht uit. De juf ging erop dat jij ligt te slapen. Zij doet geen moeite om te ontdekken waarom je in slaap valt, ze doet geen moeite om je te helpen met de dingen die je niet begrijpt.
En nu willen ze je ineens testen, ze willen je testen of je naar een school voor zeer moeilijk lerende kinderen moet. Ze lachen je uit; je bent dom, zeg ze. Ze weten niet beter, het is ook tegen hen gezegd.
Wie ziet hoe je bent, hoe je ervan houdt om de mensen naar de zin te maken, hoe je houdt van orde en leuk, hoe graag je op de grond puzzels zit te maken, hoe je groeit van complimentjes? Wie ziet hoe je je bekommert om je broertje van zusje, hoe je zijn of haar tas draagt ​​​​​​en helpt met het aantrekken van schoenen?
Je hebt een heel groot probleem en dat probleem gaat nu worden opgelost door je een stempel op te drukken: Je bent namelijk dom! Of in dit geval plaatsvervangende onderwijstaal: “je bent zeer moeilijk lerend” van “VSBO Niveau 1”.
Hopi tristu

 

Maart 2021 

Naast activiteiten organiseren, (school) materialen voor kinderen, voedselpakketten / middelen, ondersteunen we ook moeders die een praktische workshop volgen van een inkomen te ontwikkelen en meer kans te maken op de arbeidsmarkt. Drie moeders worden af ​​en toe door ons geholpen. “Klein steuntje in de deken”.
Presentatie Stichting Slachtofferhulp Curaçao
YESSSS het is zover, Covid is minimaal op Curaçao dus we gaan weer starten met activiteiten.
Dinsdag 2 maart heeft Stichting Slachtofferhulp Curaçao een presentatie aan de kinderen over PESTEN.
Er is een film over pesten gedraaid, en een interactief spel over pesten met de werd op de nadelen van pesten.
Zeer zinvol en blij dat we deze activiteit samen met Stichting Slachtofferhulp konden organiseren.
februari 2021
Vandaag zijn we naar Rotterdam geweest om Norviendell en zijn moeder een hart onder de riem te steken. Samen gewandeld in het Museumpark, Tio Jan en Norviendell – mannen onder elkaar, boodschapjes doen, leesboeken voor Norviendell, en met moeder gebraind over de situatie. Norviendell, kanjer ben je! Hou vol!
Donateurs dank je wel!
januari 2021
Helaas moet één van de jongens van de Opvang naar Nederland voor een medische behandeling. Wij wensen hem en zijn moeder veel sterkte.
Om het mogelijk te maken hebben we dmv giften van donateurs winterkleding kunnen verzorgen.
Om de tijd in Nederland ook leuker te maken hebben we ook veel stripboeken gedoneerd gekregen. Dank daarvoor.
december 2020
Huisbezoeken:

In december waren bestuursleden Mieke Boeren en Nanny Scholten op Curaçao. Ook de beide partners waren aanwezig, dat waren meer mogelijkheden om huisbezoeken te doen. Informeren, willen peilen, aardigheidje en gewoon gezelligheid.

Een aardigheid dat wordt gebruikt wordt voor het aanvullen van levensmiddelen, school (materiaal) en / of transportkosten.
Met hulp van onze donateurs kunnen we dit mogelijk maken. Masha Danki!
Natuurlijk moet er dan door tio Jan zelfs gevoetbald worden met de jongens.
KERST-AANDACHT:
Voor alle kinderen en leidsters van de Opvang hebben we door de bakkerij in Tera Cora heerlijke kerststollen laten maken.
Op deze manier is er voor het ‘thuisfront’ ook een lekkernij. Daarnaast hebben een aantal gezinnen ook deze kerststol gekregen.
lekker een lekker tussendoortje, met sociale afstand hebben we de kinderennij laten van deze proeven.

Als verrassing hadden de kinderen voor ons een mooi schilderij gemaakt en werden we ook nog verrast met leuke dansjes.

november 2020
Op de veiling van 10 mei georganiseerd door onze stichting samen met kunstenares Corrie Leushuis, heeft Corrie het schilderij “Jandino zelf” ter gesteld gesteld. Bob Huikeshoven bracht het beste bod uit en werd daarmee de eigenaar van het mooie schilderij. Met het geld voor dit schilderij hebben we een aantal gezinnen in de maand mei goed kunnen helpen. 2 november 2020 was, vanweg Covid19, eindelijk het moment dat Bob het schilderij met eigen ogen kon zien. Bob, heel veel plezier ermee en dank voor je donatie. Corrie, jij ook masha danki!
Yessss, de eerste plannen voor 2021 zijn er al. Samen met de leiders van de Opvang 2 activiteiten gepland voor het 1e kwartaal van 2021. Activiteiten die corona-proof kunnen plaatsvinden.
Eind januari bekijken we de situatie rondom Covid-19 en zullen we de definitieve datums gaan prikken.
Oktober 2020
Een aantal gezinnen voorzien we toch nog steeds incidenteel van voedselpakketten.
September 2020
Ook op Curacao neemt Corona / Covid19 langzaam toe. De contactmomenten met elkaar moeten worden beperkt. Dit betekent dat de activiteiten gepland voor de kinderen niet doorgaan.
Daarom gaan we ons richten op de gezinnen van de kinderen en daar waar mogelijk proberen we de (alleenstaande) moeders te helpen met materiële en financiële bijstand. We gaan op huisbezoek en kijken waar behoefte aan is. 
Ons werk is bij veel mensen op het eiland bekend, en houdt we geregeld mooi speelgoed en goede tweedehandse kleding aangereikt. En uiteraard weten we veel plaatsen op BandaBou waar dit zeer welkom is. Een aantal moeders van de kinderen hebben we heel blij kunnen maken.
Augustus 2020
In augustus overleed Ruud Wijngaarde, een zeer goede vriend van onze Stichting en van ons zelf. Wij hebben als bestuur met Ruud veel kunnen sparren over bepaalde aanpakken en cultuurkwesties, dit heeft ons veel gebracht. We gaan Ruud enorm missen.
Augustus 2020
Augustus stond in het teken van weer naar school gaan. Een aantal moeders hebben we weer kunnen helpen met het aanschaffen van schooluniformen.
Dit is alleen mogelijk door de mooie donaties van onze donateurs.
En we hebben mee mogen doen met de schooltassen-actie van Fundashon Wow’i Kariño. Vanuit Nederland is er de actie “voor kinderen – door kinderen” opgestart om maar liefst 415 schooltassen over diverse opvangen van Curacao te verspreiden. Ook ‘onze’ opvang heeft tassen gekregen en in overleg met Corinne hebben ook de Opvangen De Open Poort, Princen & Prinsessen uit Barber, en Tamarijn Unie uit Barber, de mooie schooltassen gekregen. Een superactie, groot compliment aan iedereen die dit mogelijk maakte. Door ons grote netwerk kunnen we vaak snel aansluiten en samenwerken.
Juli 2020
22 juli; vakantie en dus een activiteit. 17 april stond de excursie naar de Curacao Zoo gepland, helaas vanwege Covid-19 kon dit niet doorgaan. Maar …… 6 juli is de ZOO weer geopend en ja, we hebben gereserveerd voor 22 juli. Een leuke activiteit in de vakantie. We hebben een grote bus gereserveerd. Ook fundashon Mannan Responsabel uit Barber hebben we uitgenodigd om mee te gaan.
De Zoo heeft een dierentuin maar ook een hele mooie nieuwe fitness-buitenspeelplaats. Dubbel pret!
Juli 2020
20 juli zijn de kinderen op excursie naar Curacao geweest Hato Cave, ofwel de Grotten van Hato. Niet alleen de kinderen van de Opvang, maar we hebben ook de opvang uit Barber Princen & Princessen uitgenodigd, en ook de kinderen van De Open Poort waren erbij. Eerst opgehaald worden met de grote bus en daarna leuke afwisselende activiteiten bij de grotten van Hato. De kinderen hebben de grotten bezocht, de Hato Cave, maar ook kennis gemaakt met de natuur van Curacao, leuk en leerzaam. De kinderen hebben de cactustuin bezocht en hebben de Indian Trail gelopen. Hier konden de kinderen kennis maken met de flora en fauna van Curaçao en de rotstekeningen van de Indianen, het geschat wordt op 1500 jaar oud.
Na de lockdown van de afgelopen maanden was dit weer bijzonder voor de kinderen.
Juli 2020: 6 APRIL – 1 JULI – VOEDSELPAKKETTENHULP BANDABOU
Nadat begin april wij via ons netwerk vernamen dat veel gezinnen op Bandabou niet in voldoende mate aan eten konden komen, zijn wij daar gelijk op ingesprongen. Vanaf 11 april zijn we een samenwerking met Stichting De Open Poort gestart voor deze voedselpakkettenhulp. Al snel was duidelijk dat als we onze kwaliteiten bundelden, we een heel eind konden komen.
En dit bleek een succesfactor; in 3 maanden hebben we:
– bijna 1600 mensen van eten kunnen voorzien;
– talloze mensen ook op andere fronten kunnen helpen;
– heel veel donaties kunnen ophalen;
– waren er veel leuke acties waarmee geld onze kant op kwam.
– hebben we zelfs 2 schilderij-veilingen kunnen houden;
– toen we een beetje mee met het Jandinoprogramma;
– hebben we veel mooie gelegd;
– wij hebben wij voor circa 60 kinderen heel mooi speelgoed gehad;
– een fantastische samenwerking gehad zonder enige discussie;
– beseften we hoe blij we zijn met onze (vaste) donateurs;
– hebben we ontzettend veel BLIJE GEZICHTEN gezien;
MASHA DANKI AAN ALLE DONATEURS, SPONSOREN EN VRIENDEN!
en nu ….. we gaan stoppen met voedselpakketten. Inmiddels zijn alle adressen geregistreerd bij de voedselbank en ontvangen deze mensen volgende maand cheques (voedselbonnen) van de voedselbank. Hiermee kunnen ze zelf voedsel ophalen in de aangesloten winkels. We hopen dat ondanks alle spanningen op het eiland, dit een oplossing blijft voor deze mensen.
Juni 2020 
En we blijven doorgaan met rondbrengen van voedselpakketten op BandaBou. Uiteraard zitten er diverse gezinnen bij, van de kinderen van de Opvang.
FEITEN EN CIJFERS: Sinds begin april zijn Stichting De Open Poort en Stichting Vrienden Van Un Futuro Briante gaan samenwerken om zo goed en mogelijke voedselpakketten op BandaBou te kunnen rondbrengen. Samen de verdeeld (donaties binnenhalen, PR, mailings, supermarkten benaderen, boodschappen halen, inpakken, rondbrengen, overleg met instanties, en wat er nog meer bij). Sinds 15 april hebben wij alle levensmiddelen geregistreerd. Hierdoor hebben we inzicht in de hoeveelheden per persoon. Voor jullie misschien leuk te weten wat we al hebben rondgebracht: 784 broden, 420 kg rijst, 245 kg appels, bananen, kip en heel veel blikjes ……. We zijn dankbaar dat we dit kunnen doen ….. en dit kan omdat jullie ons helpen, donateurs masha danki!
Het rondbrengen van de voedselpakketten op BandaBou heeft nog steeds onze aandacht maar er zijn meer problemen. Veel gezinnen hebben al weken geen geld van hun werkgever of geen dagloon. 1 Juni gaan veel scholen open en dan moeten de kinderen met de bus naar school. Hoe betaal je die bus als er geen geld is?
Naast het helpen contacten met sociale instanties hebben we de afgelopen week een aantal moeders al een bijdrage kunnen geven voor dit ‘transport’.
SPEELGOEDACTIE: Samen met Angela Mekes en de kinderen van haar groep 6 en de leerlingen van Klein College een speelgoedactie opgezet. Onze Stichting in Soto en 3 andere stichtingen in Barber hebben tassen met speelgoed gekregen. Mooie samenwerking.
Mei 2020 

De hele maand mei heeft in dienst gestaan ​​van het rondbrengen van voedselpakketten op BandaBou.

Onze stichting Vrienden Van Un Futuro Briante en Stichting De Open Poort werken tijdens de Corona-tijd samen om 89, meestal grote, gezinnen van voedselpakketten te voorzien. Coördinatie, communicatie, PR, boodschappen doen, maar ook rondbrengen van de pakketten. Dit betekent niet alleen het kopen van de boodschappen maar ook het rondbrengen en vanuit Nederland veel PR-werkzaamheden, donateurs aanschrijven, etc.). Andre Vis van Stichting De Open Poort, heeft zelfs vanuit Curacao aan een tv-interview van Omroep Flevoland over onze voedselpakketten-hulp meegedaan. En een kleine rol op zaterdagavond 9 mei in de grote LIVE BENEFIET-SHOW “Samen één koninkrijk” georganiseerd door Jandino Asporaat.
April 2020
We zijn hard bezig om veel donaties binnen te halen. De lijst met schrijnende gezinnen is ongeveer 90 gezinnen. Gezinnen van 3, 4 maar ook 10, 11 personen. We schrijven instanties aan, bedrijven, particulieren en samen met een kunstenares organiseren we 2 veilingen waarvan de opbrengst van de schilderijen naar onze Stichting gaat. Corrie Leushuis de kunstenares stelt de schilderijen gratis ter beschikking. Chapeau! Masha danki aan alle donateurs.
April 2020
VANAF 6 APRIL HELPEN WIJ DE KIDS VAN BANDABOU EN HUN FAMILIE MET VOEDSELPAKKETTEN.
Onze stichting Vrienden van Un Futuro Briante en de stichting De Open Poort van AndrÉ Vis, beiden actief op BandaBou werken tijdens deze corona-periode intensief samen op het gebied van de communicatie, de coördinatie en de uitvoering.
De enorme armoede op BandaBou is nu door Corona direct zichtbaar geworden. Mannen, vrouwen die door klussen te doen of schoonmaakwerk, het hoofd boven water proberen te houden, geen contract, geen werk meer, geen geld, en dus geen eten. In principe kan iedereen zich opgeven bij SOAW / Voedselbank voor een pakket. Echter de gezinnen op BandaBou zijn geen doorsnee-gezinnen, veel gezinnen bestaan ​​uit 8 personen en meer, oplopend tot zelfs 16 personen per gezin. Doordat wij allang intensief betrokken zijn bij de jarenlange gezinnen op BandaBou, kennen de nood, de bijzondere behoeften en weten waar ze behoefte aan hebben. Wij proberen dus deze gezinnen met extra hulp, extra voedsel en andere behoeften te helpen. We brengen de persoonlijk rond.
Maart 2020
En toen was er het coronavirus !!
Omdat de lock-down op Curacao alle kinderen thuis is, is alles gesloten. Op 3 april stond “Slachtofferhulp Curacao” op het programma en op 17 april een excursie naar de ZOO. Helaas zijn deze activiteiten gecanceld, maar …. later in het jaar zullen we dit opnieuw gaan inplannen.

 

Maart 2020

18 Maart was de start van de nieuwe foto-cursus. Foto Paul had voor deze 2e cursus geen 4 compactcamera’s bij zich maar 3 gebruikte DSLR camera’s (Spiegelreflex-camera) en zijn eigen camera. Dus dit was een ECHT-fotograaf! De groep bestaat vandaag uit Shurnailys, Raynies, Jo-suwell en Curshel. Net zoals bij de 1e cursus startte Paul Schmidt met de uitleg van de camera. Hierna kwamen dingen aan bod als de lichtinval van de zon, ‘e solo patras’. Er waren 2 onderwerpen die vandaag bij de fotoles aan bod kwamen. Eén ervan was macro-fotograferen.MACROFOTOGRAFIE is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van onderdelen van mensen, dieren, planten of voorwerpen, met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden met het blote oog moeilijk of niet waarneembaar zijn.

 

 

Februari 2020

18 februari was de opening van het Educatiecentrum van Sea Turtle Conservation Curacao en Green Phenix in Sambil. De kinderen van de Opvang in Soto waren ook uitgenodigd maar konden mede door het late tijdstip niet aanwezig zijn. Maar …… we staan ​​wel met zijn allen op één van de educatie-borden in het educatiecentrum.

 

Februari 2020

7 februari waren de kinderen de eerste groep die rondgeleid werden door het nieuwe onderkomen van Green Phenix, het Paviljoen Zeelandia. Green Phenix is ​​een sociale onderneming / stichting die plastic afval omzet in nieuwe bruikbare producten. De kinderen leerden schoffel Green Phenix PET (nr 1), HDPE (nr 2) en PP (nr 5) plastic recyclen. Dit is gebeurd met een 3D-printer en met een extruder (simpel gezegd een staaf gesmolten plastic wordt door een mal verbeterdst).De kinderen tonen ook gokken hoeveel goude Cola dopjes in zo’n gesmolten staaf zitten die Rygmar vast heeft? weten jullie het? pssssst 300 !! En na afloop? mochten we weer lekker komen eten bij Eetcafe De Buurvrouw.

 

 

 

Januari 2020

Met onze Stichting verzorgen wij activiteiten voor de Opvang in Soto, maar met ons netwerk helpen wij ook andere stichtingen zoals

De Open Poort. Een mooi contact is door onze stichting tot stand gebracht tussen De Open Poort en Martin Bull + Karin Sapsford-Bull. Bedankt Martin en Karin, bedankt voor je enthousiasme bij deze stichting goede 2ehands laptops uit Canada mee te nemen, ze kunnen het hiel goed gebruiken. Super!

 

November 2019

Fotoles: alle kinderen kunnen meedoen, we hebben modellen nodig, helpers, kortom, leuk om samen bezig te zijn. En onze junior-fotografen …. kanjers zijn het, met mooie resultaten.

Educatieles van de Ambulancedienst door Liesbeth Luis-Calister:
Op 13 april jl. heeft de ambulancedienst voor de kinderen van de Opvang een interessante middag verzorgd over alle ins en outs van de Ambulancedienst. Op ons verzoek heeft de Ambulancedienst afgelopen week wederom een ​​middag verzorgd. Deze keer was brandwonden, brandwondenverzorging in combinatie met vuurwerk (31 december) het onderwerp. Wederom een ​​super interessante middag!

 

Oktober 2019 

Vandaag was de sportdag die  Urban Venue  samen met onze stichting  Vrienden Van Un Futuro Briante georganiseerd heeft. We hebben ervoor gekozen niet alleen een sportactiviteit te organiseren voor de kinderen van de Opvang uit Soto maar voor 8 fondsen op BandaBou. 145 Kinderen en 20 … en hoe ziet dat eruit? Geniet mee !! En om de slogan van Urban Venue te benadrukken: Teamwork maakt het droomwerk! Zelfs Minister Hensley Koeiman kwam een ​​kijk nemen.

 

 

September 2019

Fotoles 2; grandioos, de kinderen leren steeds meer. Paul Schmidt  onze hobby-fotograaf (bijna professional) die de kinderen vrijwillig geeft, merkte gisteravond op dat er echt 2 kinderen bij zijn die ‘oog hebben’ voor het juiste plaatje te schieten. Zie Curshel met het gele shirt, die zoekende is naar het juiste beeld! Leuk om het enthousiasme en de interesse van deze kinderen te zien. Masha Danki Paul!

Augustus 2019

30 augustus: de eerste fotografie-les is begonnen. Hobby-foto’s Paul Schmidt en Aldair Koeiman gaan de komende maanden elke maand een fotografie-les verzorgen.
Curshel, Rygmar, Jo-Suwell en Sheona maken deel uit van de groep kinderen die les krijgen. De eerste les over de uitleg van de camera, de stand van de camera en horizontale foto’s maken. Dankzij onze donateurs hebben we 2e handen camera’s kunnen krijgen.

   

Na verloop van een half uur gevolgd door jonge foto’s al zelfstandig foto’s maken en zochten de leuke plekjes op.

 

14 augustus: Op excursie bij Marinekazerne Suffisant, hoe stoer is dat! De kinderen werden eerst door de Marine-bus opgehaald in Soto en bij aankomst officieel welkom geheten. En als je dan op een Marine-basis gebogen, dan moet je ook gekleed gaan als militair en er ook zo uitzien. De kinderen kregen allemaal een militair shirt en werden geschminkt in camouflagekleuren. Maar natuurlijk moet je ook gedragen als een militair; de thema’s van deze ochtend waren dan ook discipline, respect, betrouwbaar, verbondenheid en teamgeest / teambuilding.

  

Ook was er een demonstratie van de militaire uitrusting. Alles was heel overzichtelijk uitgestald. Kleding, kookgerei, overnachtingsspullen maar ook een pistool en een mitrailleur. De jongens konden hun ogen er niet van af houden. En we mochten ook allemaal een militair vest aangetrokken. En daarna werd afgesloten sporten, discipline en teambuilding.

     

10 augustus: vandaag hebben alle kinderen nieuwe schoenen gekregen voor het nieuwe schooljaar. En met zoveel kinderen gaan shoppen is een hele klus, maar het is gelukt! Dit alles werd mogelijk gemaakt door een donatie die we hebben gekregen van het entreegeld van de (haar) opening van de sportschool Urban Gym. En de andere helft is weer bijeengebracht door onze lieve vrienden en donateurs. Masha Danki allemaal.

  

11 augustus: Wij van “Stichting Vrienden van Un Futuro Briante” helpen de Opvang in Soto, maar soms indien nodig, ook andere ouders en kinderen die het nodig hebben. De laatste 4 weken hebben wij voor diverse gezinnen schooluniformen gekocht. Donateurs en vrienden, dank je wel!

Juni 2019

8 juni: educatieve activiteit aangeboden door Coral Estate Centre in Willibrordus. Een boottocht, educatie over koraal, onderwater-wereld en mangrovebossen. En natuurlijk heerlijke hapjes en drinken. Eerst werden de kinderen in 2 groepen verdeeld, de ene groep op de boot en de andere groep educatie. Maar voor de boot gaat …. eerst zwemvesten aan!

            

Mei 2019

24 mei: vandaag hebben de kinderen op uitnodiging de opening van#artforawareness bijgewoond. We waren uitgenodigd omdat de kinderen meegeholpen hadden om met plastic doppen mooie gordijnen voor het kunstwerk te maken. Een hele mooie en leerzame expositie.

     

11 mei: meehelpen om gordijnen te rijgen voor het kunstwerk #artforawareness project in Sambil. Het project heeft tot doel meer bewustzijn te creëren over het probleem van plasticvervuiling. De kinderen van de Opvang in Soto hebben ook meegewerkt aan dit kunstwerk (flessendop-gordijnen).

     

21 mei: Verjaardagsfeest Minister Hensley Koeiman. De Minister wilde graag zijn verjaardag met de kinderen van de Opvang in Soto vieren. Heel bijzonder ! En dus hadden de kinderen een fantastisch welkom voor de Minister georganiseerd. De brassband ontving de Minister met heel veel enthousiasme en de Minister speelde zelf ook nog even mee. En natuurlijk had de Minister taart meegebracht. En bij samen een taart verdelen hoort ook een goed gesprek met elkaar. Als er één taart is en je bent met teveel mensen, hoe deel je dan? zelf een stukje, hou je je eigen stukje voor jezelf? of geef je je stukje aan een ander? of maken we alle stukjes iets kleiner? Conclusie: “samen moeten we alles delen”.

              

    

April 2019

13 april: Kinderen door het dolle heen, een echte ambulance bij hen op de Opvang, en wat is de ambulance groot ! Liesbeth Luis-Calister en haar collega’s van Fundashon Kuido di Ambulans Korsou, hebben onze kids deze middag heel veel informatie gegeven over de werkwijze van de ambulancedienst…. en als extra: allemaal in de ambulance !

     

    

Maart 2019

23 maart: met Urban Venue van Jos van Wordragen hebben wij afgesproken af en toe sportlessen/boot camp aan de kids te geven. En vandaag was de 2e keer, maar nu bij de sportschool in Punda. Het was top. Spellen, individueel en samen, teambuilding, alles kwam aan bod. Masha danki Jos van Wordragen en Remy. Maar er was op deze middag ook een special guest…….Minister Hensley Koeiman kwam zijn waardering uitspreken en de kinderen motiveren. En hoe kan je dat het beste doen ? door gewoon zelf mee te doen ! Klasse !

   

  

Februari 2019

22 Februari was Tio Jan op het eiland en dan is de keuze snel gemaakt; de kids willen zwemmen met hem. Een hele middag in Lagun beach en na afloop heerlijk eten bij Discover Lagun. Ook hier mogen we elk jaar komen smikkelen. Fijn zulke ondernemers in Lagun.

   

           

November 2018

Sportactiviteit; workshopUrban Workout –Het was best moeilijk om een fitness-bedrijf naar Bandabou te halen maarop vrijdagmiddag 16 november kwam Jos van Wordragen met zijn bedrijf Personal Training Curacao de kinderen van de opvang een Urban Workout geven. De Urban Workout is een actieve workout voor het hele lichaam die plaats vindt in de open-lucht. Op het strand van St. Cruz vond de Circuit fitness training plaats. In tweetallen gingen de kinderen allerlei oefeningen doen, super enthousiast waren de kids. Tio Jos en tio Remy hadden ook hele leuke oefeningen klaargezet.

     

En na afloop, ook dit jaar mochten we weer heerlijk aanschuiven bij Bahia Restaurant in Lagun.

  

September 2018

21 september hebben we met de kinderen het Children’s Museum Curacao bezocht. Een echt DOE-museum. Creatieve bezigheden met heel veel techniek. Zowel de jongens als de meisjes hadden een top-middag.Hoe leuk is het als je als kind alles in de winkel kan pakken wat je wilt, het zelf kan afwegen en ook zelf afrekenen. En ja….. dan pak je gewoon zoals Norshendell de vis onder je arm mee naar de kassa. Voor de oudste kids hadden we ook nog een aparte workshop ‘slijm maken’, keigaaf !

   

September 2018

7 september is er door Barbara, werkzaam bij de Ambulancedienst, een kinder-workshop EHBO gegeven. Super-leerzaam was dit en heel erg leuk om theorie en praktijk af te wisselen. De kinderen mochten zelf pleisters plakken, snelverband aanleggen en zelfs proberen te reanimeren. Het was een top- middag.

    

  

En na afloop lekker eten bij Williwood.

    

April 2018

3 april hebben de kinderen een leuke excursie gehad naar de Curacao Beverage Bottling Company BV, ofwel de Coca Cola fabriek. Bij aankomst werden we als echte gasten ontvangen en kregen we allemaal een ‘visitors’-pas om.

    

Eerst kregen de kinderen een film te zien over de historie van Coca Cola, van heel lang geleden in Amerika, en daarna ging de rondleiding beginnen…. maar eerst allemaal een haar-netje op ons hoofd, want hygiëne is heel belangrijk. En daarna volgde de rondleiding door de fabriek. In de fabriek mochten we niet fotograferen want het productieproces is natuurlijk geheim! Van het laboratorium, waar de kwaliteit bewaakt wordt, mocht wel een foto gemaakt worden.

Maart 2018

Afgelopen vrijdag 23 maart was het zover, we mochten de nieuwe windmolens van Tera Cora bezoeken. Mevr. Julissa Tromp van NuCuracao Windparken ontving ons op deze bijzondere plek. De kinderen hebben heel veel geleerd over windmolens. Dankzij dit 3e windpark wordt 20 á 30% van het stroomverbruik op Curaçao geproduceerd door windenergie. En Curacao wil in de toekomst naar 50% ! En de grootste verrassing was wel dat de kinderen ook een blik naar binnen mochten werpen….. hoe bijzonder is dat!
Een Top Excursie! NuCuracao Windparken B.V. bedankt !

       

En na afloop weer heerlijk eten en verwend worden bij Eetcafe De Buurvrouw.

Januari 2018

I.v.m. het thema beroepenoriëntatie heeft Anouk Fortis speciaal voor de kinderen een
spreekbeurt gegeven over wat het vak van masseur/masseuse inhoudt. Welke opleiding, welke materialen heb je nodig, hygiëne, en eenvoudige uitleg over de reflexzones in handen en voeten. Rygmaisha en Shurnailys zijn hier ‘proefpersoon’. Het was weer een leerzame middag maar ook een hele gezellige, ontspannen middag. Dank je wel Anouk !

    

December 2017

In verband met de beroepen-oriëntatie hebben we op 8 december een timmer- en lichaamsverzorgingsworkshop georganiseerd. Dit hebben we met alle kinderen gedaan. Uiteraard kregen de jongste kids hulp met name bij het gebruik van het gereedschap van de timmerman.

    

De workshop voor de lichaamsverzorging bestond uit het maken van body-scrub en badzout. Hierna kregen de meiden een rondleiding door de winkel en uitleg over de diverse producten. Ook de uitleg over het ingrediënt houtskool in tandpasta kreeg de volledige aandacht van de kids.

       

September 2017

In september hebben we in samenwerking met Harold Welvaart van Kids For Corals Banda Abou een theoriemiddag over het koraal verzorgd. Zeer leerzame middag ! Harold heeft 2 presentaties gegeven, voor de kleine kinderen en de grote kinderen, dus begrijpbaar op ieders niveau. Klasse !

   

Nadat op 22 september de theorielessen waren gegeven, moesten de kinderen ook de onderwaterwereld met eigen ogen aanschouwen. Kids for Corals wilde ook dit voor ons organiseren. De meeste kinderen zijn zich helemaal niet bewust van het geweldige onderwaterleven en ze zien voor het eerst dat onder de zeespiegel een heel andere wereld bestaat. Door medewerkers van Kids for Coral BandaBou werden de kinderen begeleidt. Eén medewerker met max. 2 of 3 kinderen.

     

Augustus 2017

De zomervakantie duurt lang en daarom hebben wij als Stichting de kinderen, i.s.m. Hato Caves o.l.v. Monica Vrolijk, een leuke ochtend in de grotten van Hato Caves bezorgd. Een beetje spannend in de donkere grotten, maar wel heel leerzaam.

Juli 2017

Nos ta bai Hato Airport! Na heel veel contacten is het gelukt en kregen we op donderdag 13 juli een rondleiding op Hato Airport. De wens van veel kinderen. En gaaf dat het was.

Als echte reizigers door de detectiepoortjes en daarna zien hoe de systemen werken. Heel leerzaam!

En daarna… in de bus de landingsbanen over en naar Hato brandweer.

Mei 2017

In samenwerking met Bob van Ingen van Divers Republic hebben wij een boottocht langs de kust van BandaBou kunnen organiseren. De kids zien zo hun eigen omgeving ook eens vanaf de waterkant. Het was fantastisch en als extra mochten ook alle kinderen zelf de boot sturen.

       

Mei 2017

Elsemieke Dellaert van Muziekschool DoReMusic heeft op 6 mei 2 workshops gegeven. Eerst volgde een les voor de kleine kinderen en daarna een les voor de oudste kinderen. Kennismaken met allerlei instrumentjes, en voor de oudste kinderen a capella zingen.  Na afloop mochten we heerlijk aanschuiven bij Restaurant Klein Santa Martha.

    

Februari 2017
Voor de oudste 16 kinderen van 7 tot 13 jaar hebben we in oktober/november 2016 de Weerbaarheidstraining Rots &  Water kunnen organiseren. 17 Februari was er nog een evaluatiemiddag; Wat is er blijven hangen, herinneren en nog een aantal oefeningen herhalen. De kinderen zullen hierdoor weer een stukje extra kennis tot zich nemen.

  

Februari 2017

Atletiekmiddag

Met medewerking van sportleraar Norvin Allee en zijn assistent Rudy, op 3 februari een leuke atletiekmiddag in het SDK-stadion georganiseerd. Alle kids maakten op eigen niveau kennis met de diverse atletiekonderdelen, en op het eind ook tijd voor samenspel. Op een echte cirkelbaan hardlopen, in een echte verspring-bak, is toch wel heel gaaf!

Januari 2017

Vrijdagmiddag 27 januari zijn we het jaar 2017 gestart met een heel leuk én leerzaam programma over de Lionfish; het gevaar van deze vis, waarom uitroeien, hoe ziet de vis eruit, we gaan de vis vasthouden en we proeven de vis!  Lisette Keus van Lionfish Caribbean heeft een fantastisch leuke presentatie gehouden, ze ging ook echt de zee in en kwam terug met echte lionfish. Elke kind mocht vasthouden en later heerlijk gegeten van deze vissen.

 

December 2016

Santa Run 2016

Op 9 september jl. hebben bestuursleden Mieke Boeren en Nanny Scholten van onze stichting Vrienden Van Un Futuro Briante een gesprek gehad met Ryan Navarro, organisator van Curacao Santa Run. We hebben als doel voor de Santa Run 2016 de Opvang in Soto van Rudsela Mota voorgedragen. Ook de Opvang en de leidsters zelf waren hierover verheugd. De Santa Run organisatie heeft besloten dat alle lopers van de Curacao Santa Run dit jaar voor de Opvang in Soto lopen. Om nog meer kinderen met hun ouders op BandaBou een mooi levensmiddelenpakket te kunnen geven, is besloten de naastgelegen creche en een andere Opvang in Soto en Barber hierbij aan te laten sluiten. Een mooie kerst voor veel gezinnen op BandaBou.

Van oktober tot december is er veel geregeld. De leidsters van de Opvang o.l.v. Charlenne Adelaida hebben geschilderd, uitdeel-lijsten gemaakt, muziek ingestudeerd met de kinderen, en dat allemaal voor de grote dag die op 21 december plaatsvond. Voor alle ouders van de kinderen was er een mooi levensmiddelenpakket, en speciaal alleen voor ‘onze’ Opvang de zo gewenste Synthesizer en een laptop.

Op 23 december tijdens de Santa Run loop, hebben leidsters van de Opvang en Mieke van onze Stichting als tegenprestatie geholpen met de organisatie ter plekke; uitgifte van tickets, bedienen van sneeuwkanon, uitdelen waterflesjes, etc.

Mooie samenwerking tussen organisatie door leidsters Opvang, Santa Run-organisatie van Ryan Navarro en het netwerken van onze Stichting Vrienden Van Un Futuro Briante.

November 2016
Weerbaarheidstraining Rots & Water
Voor de oudste 16 kinderen van 7 tot 13 jaar hebben we de Weerbaarheidstraining Rots &  Water kunnen organiseren.

Vanaf half oktober hebben de kinderen een 4-weekse training gehad. De training werd gegeven door 2 pedagogen van Skuchami, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.  Rots en Water is een psycho-fysieke training waarin de kinderen hun eigen grenzen herkennen en aangeven, maar ook de grenzen van anderen respecteren. Kinderen leren zichzelf beter kennen en hun eigen keuzes te maken.

img_2557  img_3204

img_2558-1  img_2556-1

Thema’s die behandeld werden:
Staan voor je mening (Para pa bo opinion), Zelfbeheersing (Dominio propio), Hulpvaardig (Duna yudansa), Denken aan een ander (Pensa riba otro), Aardig zijn (Hasi lif).

img_2559  img_3224-1

img_3204   14705833_365054383839016_2519995309685718410_n

En dan is er voor iedereen een certificaat!
De kinderen hebben 4 weken lang ontzettend goed meegedaan.
Masha Pabien !

We hopen eind 2017 een nieuw groepje kinderen die dan de leeftijd van 7 jaar bereikt hebben, deze training ook te kunnen aanbieden.

img_3232   img_3246

11 november 2016
Sportieve activiteit in trampolinepark Zero Gravity.
Zero Gravity is een groot indoor trampoline park met ook klimwanden. Voor de kinderen is dit een waar ‘paradijs’.  Omdat we bewegen zo belangrijk vinden, is het ons gelukt om deze activiteit tegen een gereduceerd tarief voor elkaar te krijgen.  De kids waren door het dolle heen!

dsc09984 img_2805

afb_2743 dsc09983

Na afloop van het springen mochten we wederom bij Eetcafe De Buurvrouw aanschuiven.
Marja en je team, Masha Danki

img_2867 img_2865

4 november2016
2e workshop Farm to table
Voor de oudste 15 kinderen was op 4 november de 2e dag van de workshop Farm to Table gepland. Nu op de 2e dag konden heel goed de verschillen tussen juli en november bekeken worden.  Het waterbassin stond nu helemaal vol, door de vele regen van de laatste maanden op Curacao, dus direct maar ook indirect via het oppompen is er water genoeg. Echter de laatste maanden ook weinig wind, dus het oppompen met de windmolen geeft problemen. Op deze manier werd met de kinderen de gevolgen van het klimaat doorgenomen. Daarna ingrediënten plukken op de akkers en samen koken. Heel veel kennis opgedaan en we hopen dat de interesse bij de kinderen gewekt is.

14936987_1446363898724222_752376517_n 14962933_1446363982057547_602256508_n

dsc09971 14962353_1446363905390888_387532776_n

Ook werden door een aantal kinderen 2 mini-tuintjes gemaakt die meegenomen zijn naar de Opvang in Soto.
Er zijn zaadjes gepoot en nu moet er goed voor gezorgd worden!

14972013_1446363975390881_148327043_n 14936923_1446364055390873_1059544741_n-1

Juli 2016

7 juli 2016
De oudste 15 kinderen hebben een workshop Farm to Table gevolgd. In deze workshop hebben we getracht het waterbeheer uit te leggen, het belang daarvan voor de groei van gewassen, wat doet compost, groenten en vruchten geoogst en met deze ingrediënten onder leiding van Muriel’s Kitchen een maaltijd bereidt.

Aan het eind van deze workshop hebben de kids nog zaadjes gepoot en in de terugkomdag in november zien we wat hiervan geworden is. Door donatie van het bedrijf Nering Bögel is dit o.a. mogelijk gemaakt.
IMG_0817 IMG_0842

IMG_0781 IMG_0809

 

5 juli 2016
Met alle kinderen een bezoek gebracht aan het Curacao Maritiem Museum met favoriete haventour. Een educatieve ochtend die we ‘s middags afsloten met een etentje bij Bahia Beach Bar en Restaurant in Lagun.

IMG_0565 IMG_0600

IMG_0620 IMG_0644

Maart 2016

18 maart
Creatieve middag verzorgd door Anneke van Sluis van Driftwood & More.
Vier verschillende opdrachten voor de oudste en jongste kinderen.

IMG_8438 DSC00635

IMG_8368 IMG_8363

IMG_8426 IMG_8419

24 maart
Sportieve ochtend op Playa Kenepa met zwemmen, spelletjes en lekker friet eten.

IMG_8605 IMG_8581

IMG_8577 DSC00669
29 maart
Educatieve ochtend bij Sea-aquarium .
Na afloop eten bij Trio Penotti

IMG_8722 IMG_8750

IMG_8774 IMG_8816

IMG_8882 IMG_8914

IMG_8934

DECEMBER 2015

3 december
Jongste groep kinderen:
Bezoek Teater Luna Blou, workshop dans en muziek en na afloop lekker eten bij landhuis Klein Santa Martha.

1 dec    3DEE

DSC00606    IMG_7546

4 december
Oudste groep kinderen:
grotten bezoeken en park van Hato & eten bij Piscadera Bay.

DSC00614     IMG_7585

IMG_7596     IMG_7614

SEPTEMBER 2015

24 september
Jongste groep kinderen:
Bezoek kinderboerderij, speeltuin en eten bij Landhuis Daniël.

DSC00412   DSC00426

                      IMG_6690   Kinderen 9

25 september
Oudste groep kinderen:
Bezoek aan Museum Savonet, gator rijden en smullen bij De Buurvrouw.

IMG_6751       OLYMPUS DIGITALE CAMERA

                                               krokodil

JUNI 2015

22 juni 2015:
Jongste groep kinderen:
Zwemmen Playa Kenepa en eten bij restaurant Bahia.

IMG_5597   DSC00152

DSC00157   DSC00225

23 juni 2015:
Oudste groep kinderen:
Creatieve workshop bij Chichi Curacao, Creatieve ijs-eten en eten bij Landhuis Klein
Santa Martha.